Yepyeni serimiz; Stil Rehberi karşında!
Hem kendini daha iyi tanıman hem de içinde kendin gibi hissedebileceğin bir tarz yaratabilmen adına artık stilistlerimiz seni farklı tarzlarla buluşturuyor olacak. Bugünün farklı stilleri renk kombinasyonları üzerinden: monokrom, canlı ve analog renk armonisi.
Günümüzde moda kendimizi ifade edebileceğiniz en güçlü araçlardan bir tanesi. Yeni birileriyle tanışırken veya farklı bir ortama girdiğimizde kurduğumuz ilk iletişim dış görünüşümüzle başlıyor. Giyim tarzımız iç dünyamızı yansıtmak için kullandığımız bir araç haline gelebiliyor. İsteyen herkes kendine uygun bir giyim tarzı yaratabilir. Kişisel tarzımız/stilimiz dediğimiz şey zamanla değişiyor ve farklılaşıyor. İçinde en rahat ve kendimiz gibi hissedebileceğimiz favori parçalarımız veya stillerimiz de bizimle birlikte değişip şekillenebilir.
Hadi gel bize ilham olabilecek bu farklı stillere göz atalım!
Monokrom Giyim
'‘Mono’' kelimesi ‘‘tek’’, krom ise ‘‘renk’’ demektir. Monokrom, moda dünyasında baştan aşağı tek renk veya yakın tonlarda kombin yapılması anlamına gelir. Kısa zamanda çabasız ve şık bir kombin oluşturmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği bir stildir. Eforsuz bir şıklık yaratmak için kolaylıkla kullanılabilecek bir teknik.
Canlı
Her rengin kendine özgü bir enerjisi olduğunu, ve psikoloji ile bağlantısını önceki yazılarımızda konuşmuştuk. Hayatında daha fazla pozitif enerji ve neşe istiyorsan canlı renkler tam aradığın şey! Çok fazla canlı renkleri tercih eden biri değilsen çanta ve ayakkabı gibi küçük parçalarla tarzına adapte etmeye başlayabilirsin.
Analog Renk Armonisi
Analog renk armonisi modası, renk çarkında birbirine yakınlık ve uygunluk gösteren renkler ile oluşturulan kombinlerdir. Rengarenk bir kombin oluştururken seçtiğiniz parçaların birbirinin tonlarını içermesiyle renkler arasında yumuşak ve uyumlu bir geçiş sağlanır. Analog renk armonisini kullanarak gün içinde nasıl hissettiğini de kolayca yansıtabilirsin. Kombininde sıcak renkleri tercih edersen enerjik ve dikkat çekici bir etki bırakabilir, soğuk renkler tercih edersen daha durağan ve dingin bir etki yaratabilirsin.
Kaynak: Pintrest